درمان و شناسایی کک و کنه در سگ و گربه ها

سگ ها و گربه ها مستعد ابتلا به انواع بیماری های پوستی هستند. که عامل آن ها معمولا عفونت باکتریایی، قارچ، جرب، کنه یا کک است. ما در این مطلب سعی داریم تا در مورد آسیب های ناشی از لانه گزینی کک و کنه در بدن سگ و گربه توصیه هایی را برای شما ارائه کنیم.

مقایسه کک و کنه سگ و گربه

مقایسه کک و کنه سگ و گربه

کک ها حشرات بسیار ریزی هستند که به صورت جهشی حرکت می کنند. معمولا از خون پستانداران و پرندگان تغذیه می کنند. 4 گونه مهم کک عبارتند از، کک جوندگان، کک گربه، کک سگ، و کک انسان.

گزش این جانور باعث تورم و قرمزی شده و با ایجاد خارش شدید و مداوم در محل گزیده شده می شود. در نهایت منجر به خونریزی، زخم شدن پوست و در صورت عدم درمان منجر به عفونت می شود. کک های ماده مدام روی میزبان خود تخم‌گذاری می کنند. آن ها می‌ توانند در روز ۵۰ تخم بگذارند. کک ها قدرت انتقال از بدن میزبان خود به روی فرش، اسباب منزل، چمن، زمین، خاک یا هر سطح دیگری را نیز دارند و در هوای گرم و مرطوب می توانند دوام بیاورند. عمر یک کک بر روی میزبان حدود صد روز می باشد. رنگ آن ها قهوه‌ ای تیره است.

کنه نیز در زمره انگل ها محسوب می شود که از خون پستانداران، پرندگان، خزندگان و دوزيستان تغذیه می کند. یک کنه ماده قادر است هزاران تخم بگذارد. او تخم هایش را در نوک علف‌ ها و دیگر گیاهان کوتاه رها می کند. کنه های جدید منتظر می مانند تا جانور خون‌گرم برسد، سپس محکم به آن می‌ چسبند و به درون پوست او نفوذ می کنند و شروع به تغذیه از خون او می‌ کنند. كنه‌ ها برخلاف كک ها قدرت جهش ندارند. زمان کوتاهی روی میزبان هستند. البته برخی از انواع کنه ها تهاجمی بوده و به سمت میزبان حمله می کنند. كنه‌ ها با گزش خود باعث تحريك پوست و خارش میزبان شده و می توانند بطور متوسط 5-4 ميلي‌ ليتر از خون او را بمکند.

لازم است بدانید این موجودات در فصول گرم سال می توانند به حیات خود ادامه دهند. برای همین در فصل بهار و تابستان و معمولا در جاهای مرطوب و گرم فعالیت آن ها آغاز می شود و در فصل زمستان جمعیت آن ها رو به کاهش می گذارد.

کک و کنه سگ و گربه

محل لانه گزینی کک و کنه روی بدن سگ و گربه

کک ها و كنه‌ ها در حیوانات خانگی بيشتر در نواحی کم مو مانند اطراف گوش، لابه لای انگشتان دست و پا، کنار چشم ها، اطراف لب، اطراف ناحیه تناسلی و كشاله ران ها، روی گردن و قسمت‌ هايي از بدن كه حيوان به آن ها دسترسي ندارد لانه می گزینند. البته در مواردی در نواحی پر مو هم وجود این انگل ها مشاهده شده است.

علائم کک و کنه در سگ و گربه

 – تحریک و خارش شدید پوست

– بی قراری حیوان و چرخیدن به دور خود

– زخم ها و خراش های پوستی به دلیل خاراندن و اختمال بروز عفونت های پوستی

– ریزش مو به خصوص در ناحيه باسن و اطراف دم

– افزایش ترشحات گوش حیوان و ایجاد عفونت باکتریایی ثانویه در آن

– کم خونی در حیوان

درمان کک و کنه سگ و گربه

پیشگیری و درمان ضروری کک و کنه سگ و گربه

– بدن سگ و گربه خانگی خود را مرتبا بازرسی کنید. با این کار احتمال ابتلا به بیماری های ناشی از کک و کنه را در او بسیار کاهش می دهید. 

– تمیزی محیط اطراف زندگی حیوان نیز بسیار مهم است. اگر شما حیوان خانگی خود را درمان کنید، اما محیط اطراف او همچنان آلوده باشد مشکل باقی خواهد بود. برای این کار شما می توانید از شركت های متخصص سمپاشی برای ضدعفونی کردن محل زندگی خود و حيوانتان استفاده كنيد.

– کنه ها را بطور کامل از سطح پوست حیوان خارج نمایید. می توانید این کار را با استفاده از یک موچین و با دقت انجام دهید. مراقب باشید که حشرات را بر روی پوست حیوان له نکنید، چرا که آنها ممکن است یک مایع بسیار خطرناک از خود پخش نمایند. حشره را به صورت کامل از پوست حیوان جدا کنید. اگر فقط بدن كنه را جدا كرده و قسمت نيش او در بدن حيوان باقی بماند می تواند باعث عفونت شود .پس از خروج کامل حشره منطقه درگیر شده را ضدعفونی کنید.

– استفاده از افشانه ها و اسپری های ضد انگل حشرات نیز توصیه می شود. این اسپری ها بلافاصله پس از مصرف اثر ضد انگلی خود را ظاهر می سازند. کک و کنه را به سرعت از بین می برند. باید هر چندوقت یکبار این کار را تکرار کنید. 

– تزریق آیورمكتین. از طریق دامپزشک برای درمان و كنترل آلودگی‌ های انگلی داخلی و خارجی بر روی حیوانات خانگی شیوه دیگری برای کنترل و درمان کک و کنه می باشد. واکسن ها و آمپول های ضروری دیگر را نیز در مطلب دیگری معرفی کردیم.

– هر وقت حيوان خود را به دل طبیعت، مناطق روستايي، پارك‌ها و بطور کلی اماکن مرطوب می بريد. بدن او را هنگام بازگشت بازرسی كنيد.

بیماری های که کنه در سگ و گربه ایجاد می کند:

  • بیماری لیم که عامل این بیماری کنه پا سیاه است.
  • بیماری ارلیشیوزیس که عامل این بیماری کنه قهوه ای است
  • بیماری آناپلاسموزیس که عامل این بیماری کنه پا سیاه است.
  • بیماری بابزیوبزیس که عامل این بیماری کنه قهوه ای است.
  • بیماری هپاتوزونوزیس که عامل این بیماری هم کنه قهوه ایست.

مهران نعیمی

Add comment

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.

خروج از نسخه موبایل